Frågor och svar

Var tillverkas orrefors kristallglas?

Vi är stolta att fortsatt kunna tillverka munblåsta kristallglas i Småland. Närmare 100 glasblåsare, slipare och målare arbetar på Kosta Glasbruk i Småland där Orrefors exklusivaste serier tillverkas idag. På denna webbplats produktsidor är glas tillverkade i Småland tydligt utmärkta med svensk flagg och ”Munblåst i Småland”. Kicka här för att upptäcka våra mest exklusiva serier.

Utöver hantverksmässig svensk produktion erbjuder vi också premium-produkter med Orrefors design och krav på kvalité producerade i Slovenien, Turkiet och Tyskland. På förpackningarna står ursprungslandet tydligt utmärkt, exempelvis ”Handmade in Sweden” för svensktillverkat glas.

Vad är kristallglas?

Information från vår Kvalitétsansvariga kommer inom kort.

Hur ska jag diska kristallglas?

Orrefors kristallglas går oftast att diska i maskin. Vi delar in våra glas i tre kategorier; utvecklade för diskmaskin, tål diskmaskin med försiktighet och de som inte tål diskmaskin. Läs våra diskråd här.

vad har mina glas för historia? Hur mycket är mina Orrefors-glas värda?

Värdet på kristallglas varierar väldigt mycket och beror ofta på ålder, skick och orginalitet. Som med all försäljning beror värdet på köparen. Orrefors har valt att inte värdera glas. Vi hänvisar er till närmsta auktionshus för information och värdering.