Specialproduktion

ORREFORS FOR VOLVO

Orrefors Crystal Eye är en växelspak i kristall, ett officiellt tillval till personbilarna Volvo XC90, S90 och V90. Till den förlängda lyxutgåvan av Volvo XC90 Excellence har vi designat, munblåst, och handslipat champagneglas och dryckeshållare i äkta kristall.

”Att arbeta med Orrefors är riktigt spännande. De ikoniska delarna av skandinavisk design såsom kristallglas, är nyckeln i Volvos resa mot toppen. För mig som designer är det ren glädje att arbeta med olika material och kombinera dem med en modern skandinavisk design i en högteknologiskt premium-miljö” 
– Robin Page, Chef för Interördesign på Volvo Cars

För att få arbeta med bilindustrin ställs höga krav på en rad industriella ISO-certifieringar, värme och kylbeständighet, miljövänlighet och goda arbetsförhållanden. Orrefors är stolta att kunna upprätthålla alla tänkbara krav.

Se filmen Orrefors for Volvo

 


 

RECEPTIONSDISK FÖR POSTHOTELLET I GÖTEBORG

”Vi måste ha en reception i kristallglas. Ring Orrefors!”
– Petter Stordalen, Hotellmagnat, Nordic Choice Hotels

Uppdraget från Clarion och kändisägaren Petter Stordalen var att rita en tolv meter lång receptionsdisk i kristallglas till öppningen av Clarion Post Hotel, också kallat Posthotellet eftersom det ligger i det anrika postkontoret på Drottningplatsen i Göteborg. Känslan skulle vara en gnistrande stor diamant. Självklart kopplade vi på Orrefors in Lena Bergström, formgivaren av briljerande Carat.

Se hela projektet

 


 

KRISTALLFLASKOR FÖR ABSOLUT VODKA

”Det blev ett fruktbart samarbete mellan två starka svenska varumärken runt om på världens exklusivaste nattklubbar och barer.”
– Inköpare, Absolut Vodka

Absolut Vodka är världskända för sin flaskdesign. Därför blev vi på Orrefors hedrade när vi fick uppdraget att designa en modell större för Absolut Vodka. De stora flaskorna designade vi med assymetrisk form och slipning för en lyxig och effektfull känsla. De gigantiska flaskorna signerade Orrefors finns nu som display på exklusiva nattklubbar och barer runt om i världens metropoler.


SPORT & KULTURPRIS För Red Bull

”Red Bull ger dig vingar! För att hylla högpresterande individer har Red Bull en rad olika tävlingar och turneringar inom sport och kultur. Därför anlitade vi Orrefors för att ta fram ett pris som motsvarar deras gnistrande personlighet”
– Säljare, Red Bull Sverige

Red Bull energidryck uppskattas av atleter, studenter och högpresterande individer. Tack vare Orrefors bibliotek av designförslag, tillgång till en rad designers med olika utryck och egen produktion i Småland kunde vi hålla korta ledtider genom hela projektet. Resultatet är precis sådär gnistrande och energirikt som Red Bull efterfrågade.

Med hjälp av ledande formgivare och egen produktion i Småland kan Orrefors leverera unika föremål i kristall.

Växelspakar, barer, receptionsdiskar, statueter, lampor och unika glas – allt i gnistrande kristall, allt möjligt för ert företag, er personal och era kunder. Volvo Cars, Nordic Choice Hotels, Absolut Vodka och Red Bull är ledande varumärken som dagligen tar del av upplevelser i kristall tack vare produkter från Orrefors.

Utöver världsledande varumärken utför vi uppdrag åt mellanstora företag, insitutioner, museum, TV, myndigheter och organisationer. Kontakta oss för konsultation om vad vi kan producera för er.

Ring för konsultation

Skicka intresseanmälan